2 heerlijke gerechten voor de perfecte barbecue!!

Jaja, het weer wordt steeds beter en de zomer komt weer dichterbij! In mijn vorige blog had ik het al over barbecueën en kampvuurtjes maken. Maar daar hoort eigenlijk ook vlees en marshmallows bij! In deze blog ga ik daar het een en ander over vertellen.

Iedereen kent de standaard barbecuegerechten wel. Hamburgertje hier, stokbroodje daar, je kent het vast wel. Het wordt eens tijd voor iets nieuws! Zoals bijvoorbeeld een salade met komkommer en appel. Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 0,5 limoen
  • 1 eetlepels water
  • 5 gr fijngehakte dille
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 groene appel
  • peper en zout

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer. Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met een eetlepel water, sap van een halve limoen, de gehakte dille en geperste teen knoflook.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg de dressing nu aan de komkommer, appel en rode ui toe. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade. En zo heb je een heerlijk verfrissende salade voor bij de barbecue.

Nu we de salade hebben is het tijd voor een goed stuk vlees. Daarom nu het recept voor bierribben. Dit is perfect te bereiden met 1 van de vuurschalen of grillroosters die te vinden zijn op www.prinstuinproducten.nl. Dit heb je nodig:

 • 2 strengen spareribs
 • Grof zeezout
 • Versgemalen zwarte peper
 • 2 tenen knoflook
 • 1 flesje bier
 • 250 ml ketchup
 • 250 ml abrikozenjam
 • sap van een halve citroen
 • 2 theelepels worcestershiresaus

Bereid de barbecue voor met een temperatuur van ongeveer 150 graden. Als dit bezig is verwijder je het vlies van de ribben. Bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en grof zout. Rasp vervolgens een teen knoflook per streng. Masseer alles in aan beide kanten van de ribben.

Leg de spareribs in een aluminium bak met de botjes naar beneden en giet er een flesje bier bij leeg. Het merk is zelf te kiezen. Sluit de bak goed af met aluminiumfolie zodat er geen stoom kan ontsnappen. Zet de bak op de barbecue en laat deze 2 uur staan of tot het vlees mals is geworden.

Haal de bak van de barbecue. Haal de ribben uit de bak en giet het sap over in een pan.

Zet de pan op de barbecue en giet daar de ketchup, de abrikozenjam, citroensap en worcestershiresaus bij. Kook de saus tot het iets ingedikt is.

Als je dit allemaal hebt gedaan leg je de ribben eerst met het vlees naar beneden op de barbecue. Smeer de bot zijde in met de saus en draai de spareribs vervolgens om. Smeer dan de vleeszijde in met de saus. Laat de ribben 5 minuten liggen.

Vlak voordat je de ribben van de barbecue afhaalt smeer je ze nog een keer in met de saus, en ze zijn klaar om op te eten!

Eet smakelijk!

Matthijs Looren de Jong

Prins Tuinproducten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *