6 accessoires die je echt niet kunt missen tijdens een barbecue!

Nu het barbecueseizoen weer in gang komt spelen veel winkels en webshops hier graag op in. Ze komen dan met allemaal verschillende barbecues en accessoires. Maar welke accessoires heb je nou precies nodig en welke niet?

Om te beginnen heb je lang niet alles nodig wat je wordt aangeboden, maar een aantal accessoires zijn toch wel erg handig om bij de hand te hebben. Hieronder zal ik vertellen welke producten naar mijn mening het belangrijkst zijn en welke je niet kunt missen als je gaat barbecueën of een kampvuurtje maakt.

Allereerst kan een goed paar handschoenen bij de hand hebben echt geen kwaad. Mocht er iets in het vuur vallen of als je iets beetpakt dat gloeiend heet is zijn een paar goede handschoenen geen overbodige luxe! Maar zijn ovenhandschoenen dan geen optie? Wat mij betreft niet. Wanneer het vuur al een tijdje brand, gaat deze warmte dwars door je ovenhandschoen heen, daarbij heb je een grote kans dat deze vlam vat.

Een poker is ook erg handig om te hebben. Deze zijn te koop op www.prinstuinproducten.nl. Met deze poker is het erg makkelijk om hout wat te verplaatsen. Ze zijn meestal ongeveer 1 meter lang, zodat je voldoende afstand houdt van het vuur. Dit is net als de handschoenen een handig manier om te voorkomen dat je je handen brandt.

Voor degenen die een kampvuur maken met een van de vuurschalen van Prins Tuinproducten is een scherm een must! Hiermee bescherm je jezelf en je omgeving van het vuur en zorg je ervoor dat er geen kleine vonkjes naast de vuurschaal op iets brandbaars terecht komen. Zo’n scherm is ook perfect te combineren met een poker. Aan de poker zit een haak waarmee je het scherm kunt optillen en van de vuurschaal af kunt halen.

Een thermometer kan ook erg handig zijn. Zo weet je gewoon net wat preciezer of je vlees ook daadwerkelijk echt gaar is. Sommige wat luxere barbecues hebben een ingebouwde thermometer. Hier is geen losse thermometer bij nodig. Zodra je een barbecue hebt die dit niet heeft is een losse thermometer erg aan te raden.

Mocht je nog sauzen over je vlees willen smeren voordat het de barbecue op gaat, dan heb je een kwast nodig. Een goedkope simpele kwast voldoet in principe prima, maar als je net wat meer te besteden hebt is een speciale barbecue kwast van siliconen erg aan te raden. Het voordeel van deze speciale kwasten is dat je alle vette sauzen en oliën er heel gemakkelijk uitspoelt, en dat er geen smaakjes in blijven zitten.

En dan als laatste, het stukje gereedschap wat bij een goede barbecue echt niet kan ontbreken…….. een barbecuetang of barbecuevork! Hiermee wordt het zoveel makkelijker om vlees om te draaien, van de barbecue te halen of juist op de barbecue te leggen. Je hebt altijd voldoende grip op het vlees en je houdt je handen veilig op afstand van de barbecue.

Veel succes deze zomer met het barbecueën!!

Matthijs Looren de Jong

Prins Tuinproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *