Welke verschillende soorten barbecues zijn er?

In de vorige blogs heb ik het gehad over verschillende dingen die te maken hebben met barbecueën. Enkele onderwerpen waren: het schoonmaken, aansteken en accessoires die je nodig hebt voor een goede barbecue. Maar omdat barbecueën erg populair is in de zomer spelen veel verschillende winkels hierop in door veel en verschillende barbecues aan te bieden. Maar omdat er veel verschillende soorten barbecues zijn is het misschien lastig om te kiezen welke nou het meest bij jou past.

Om te beginnen hebben we het type barbecue dat iedereen wel kent. De wegwerpbarbecue! Deze barbecue is ideaal voor eenmalig gebruik voor bijvoorbeeld tijdens het kamperen. Veel winkels hebben dit in het assortiment en de prijzen liggen rond de 4 euro. Ideaal dus!

Mocht je wat fanatieker zijn in het barbecueën, is het aan te raden om een wat grotere en stevige barbecue te kopen. Misschien is de meest bekende wel de kogelgrill. Deze barbecue is uitgerust met 2 wielen, waardoor deze erg makkelijk te verplaatsen is. Dit is perfect voor een gezellige barbecue met het gezin of met vrienden. Dit is echter wel een houtskoolbarbecue, dus als je daar niet van houdt zul je moeten kijken naar een elektrische- of een gasbarbecue.

Dan komen we nu aan bij het speelgoed voor de mannen! Een grillrooster op een driepoot! Deze zijn te koop bij Prins Tuinproducten. Door de driepoot hangt het grillrooster stevig en op een vaste hoogte. Om het grillrooster te verwarmen heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld een vuurschaal gebruiken om zo je vlees te kunnen grillen. De andere optie is zelf een kampvuur maken op de grond. Een nadeel is wel dat je daar de juiste ruimte en omgeving voor nodig hebt. Je kunt nou eenmaal niet op elke plek en ondergrond zo maar even een kampvuurtje maken.

Dan houden we nog 2 soorten barbecues over! De gasbarbecue en de elektrische barbecue. De gasbarbecue en de elektrische worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Verder spreekt dit wel voor zich. Wel moet je erop letten waar je wilt gaan barbecueën en of je rook erg vindt. Een gasbarbecue geeft namelijk veel meer rook dan een elektrische barbecue. De gasfles voor je gasbarbecue moet ook een keertje worden vervangen als deze leeg is, dus hier moet je ook zeker rekening mee houden in de kosten. Bij een elektrische barbecue heb je hier vanzelfsprekend last van, maar moet je er wel natuurlijk op letten dat niet overal een stopcontact te vinden is….

Nu je de juiste barbecue hebt gevonden is het tijd om te barbecueën! Kijk hier voor 2 heerlijke gerechten, en hier voor accessoires die erg belangrijk zijn voor een goede barbecue. Let ook altijd op je omgeving als je gaat barbecueën. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er burenruzies ontstaan over de rook van de nieuwe barbecue.

Succes met het kiezen van je barbecue en veel plezier!

Matthijs Looren de Jong

Prins Tuinproducten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *