Het wordt weer donker! Tijd voor LED-verlichting

Om in huis of in de tuin nog meer sfeer te creëren kun je LED-verlichting gebruiken. Deze vorm van verlichting is erg zuinig qua energie, maar wel erg sfeervol! Je hebt wel meerdere soorten LED-verlichting.

De LED-blokken van Prins Tuinproducten zijn multifunctioneel, omdat ze geschikt zijn als bloembak, en door het licht nog eens een hele leuke uitstraling hebben. Je hebt echter wel verschillende soorten LED-verlichting. Om te zorgen dat je bij aanschaf van een LED-blok meteen de juiste uitvoering koopt, ga ik uitleggen wat alles inhoudt.

Allereerst beginnen we met het witte licht. Dit spreekt eigenlijk wel voor zich. De enige kleur die je hebt is fel wit. Dit is erg mooi, maar kan na verloop van tijd misschien wel een beetje saai worden.

Verder heb je nog het RGB-licht. RGB staat voor Rood, Groen, Blauw. Dit houdt in dat er eigenlijk maar 3 kleuren zijn binnen 1 behuizing. Om andere kleuren te krijgen mengen de 3 kleuren met elkaar en krijg je een nieuwe kleur. Net zoals je bijvoorbeeld verf zou mengen. Door middel van verschillende lichtsterktes, kunnen met de 3 kleuren in het RGB-licht alle mogelijke kleuren worden gemaakt. Vaak is RGB-licht uitgevoerd met een afstandsbediening, zodat je makkelijk kunt kiezen wat voor kleur je wilt en zonder elke keer naar het LED-blok te moeten lopen.

Je kunt met LED-verlichting ook bepaalde modus aanzetten waarin het licht steeds van kleur verandert. Hiervoor heb je wel RGB-licht nodig. Met deze optie raak je 1 kleur nooit zat en heb je veel variatie in korte tijd.

De LED-blokken van Prins Tuinproducten zijn beschikbaar met 3 verschillende lichtsoorten:

  • Geen licht
  • Wit licht
  • RGB-licht met afstandsbediening

Verder zijn de LED-blokken niet draadloos. Je hebt dus ergens een stopcontact nodig.

Veel plezier met de LED-blokken!

Matthijs Looren de Jong

Prins Tuinproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *