Winterbarbecueën, hoe doe je dat?

Aangezien barbecueën echt superleuk is om te doen, en mensen vaak alleen in de zomer gezellig de barbecue aansteken, ga ik jullie nu eens vertellen hoe leuk en sfeervol een barbecue in de winter kan zijn!

In de winter zijn natuurlijk de omstandigheden wat anders dan in de zomer, dus zul je hier een beetje op in moeten spelen. Bijvoorbeeld de kou, maar ook de wind en de rest van de omgeving kunnen tegenwerken. Door de temperatuur en de ijzig koude wind is het het best om ergens op een plek te gaan staan met de barbecue waar je zo min mogelijk wind hebt. Zo zal de barbecue beter aan gaan/blijven en ontstaat er meer warmte zodat het bakken wat soepeler verloopt.

Een gas-barbecue kan met een stevige wind zelfs uitwaaien en dat kan best een spannend resultaat geven als het gas zich ophoopt onder het deksel waarna je hem weer probeert aan te steken met de vonkontsteking. Er ontstaat een flinke vuurbal die ervoor zorgt dat je zonder wenkbrauwen aan het kerstdiner zit. Zet verder de barbecue ook niet dicht tegen een schutting of iets anders dat snel vlam vat, je weet maar nooit en je moet overal op voorbereid zijn!

Zorg in de winter dat je genoeg kolen hebt om de barbecue goed op te stoken. Omdat het koud is en de barbecue minder snel warm wordt, is het belangrijk om wat extra brandstof te hebben. Anders kom je wellicht te kort….

Verder kun je hetzelfde soort vlees als tijdens een zomerbarbecue gebruiken. Qua dranken is het ook erg lekker om eigen Glühwein te maken. Dat past natuurlijk perfect bij de kou! Het is het leukste om natuurlijk je eigen Glühwein te maken, en dat is nog eens heel makkelijk ook! Verwarm een fles rode wijn met partjes sinaasappel, drie eetlepels suiker, twee kruidnagels en een kaneelstokje. Binnen 5 minuten zet je zo een pan zelfgemaakte glühwein op tafel!

Om de barbecue af te sluiten is het erg leuk om dit met een goede borrel te doen bij een van de vuurschalen die te koop zijn bij Prins Tuinproducten. Zorg wel dat je je goed aankleedt tijdens een winterbarbecue! Het is niet fijn om een tijd in de kou te staan zonder lekkere warme kleding! Als je een sjaal om doet, stop deze dan wel in je jas, anders kan deze vlam vatten en dat is het laatste wat je wilt!

Succes en veel plezier!

Matthijs Looren de Jong

Prins Tuinproducten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *